Præsentationsteknik

Styrk din personlige gennemslagskraft med et kursus i præsentationsteknik

Vil du gerne blive en bedre oplægsholder? Vil du få mere styr på din nervøsitet og få dit kropssprog til at kommunikere dit budskab? Vil du arbejde med din personlige fremtræden og styrke dine evner indenfor storytelling?

 

Så er et kursus i præsentationsteknik det helt rigtige for dig.

Fugtige håndflader. En powerpoint, du har arbejdet på hele natten. Et kropssprog, der afslører din nervøsitet. Lyder det bekendt? Fortvivl ej – du er en blandt mange. Enhver oplægsholder har oplevet suset, når den vigtige præsentation skal leveres, uanset om det er en ny strategi, der skal rulles ud, eller om du skal overbevise din ledelse om at gå ind i et nyt projekt. Heldigvis er der hjælp at finde, for hvis du arbejder med din præsentationsteknik og personlige fremtræden, kan du nå langt på kort tid og med nogle simple redskaber. Vi giver et lille sneak peak her og 10 gode råd til præsentationsteknik.

Du er også meget velkommen til at kontakte os for at høre mere om dine muligheder for at få et skræddersyet præsentationsteknikkursus. Bare brug knappen herunder.

Skab værdi med storytelling – for hvem kan være uenig i en god historie?

Et af de stærkeste redskaber man kan bruge i sine præsentationer er storytelling. På vores kursus i præsentationsteknik kigger vi på, hvordan du kan aktivere dit publikums følelser og fornuft med fortællinger, der skaber gennemslagskraft. Hvis din argumentation bliver for tør og teknisk, risikerer du at tabe dit publikum, og hvad er argumentationen så overhovedet værd? Nej, med god storytelling kan du sikre dig, at du bevarer engagementet og interessen hos dit publikum gennem hele dit oplæg.

10 gode råd til præsentationsteknik

Hvis vi skal opsummere, kunne vi jo passende gøre det med 10 gode råd til din næste præsentation:

1. Start din præsentation med en indledning, der får dine lyttere op af stolen.
Dit første minut er dit vigtigste.

2. Skab en struktur, der giver mening for både dig og dit publikum.
Der skal være en tydelig indledning, midte og til sidst en skarp opsummering.

3. Sørg for, at dit kropssprog siger det samme som din mund.
Ellers har folk det med at lytte til kropssproget.

4. Skab gennemslagskraft ved at gøre din argumentation solid.
Du skal finde ud af, hvilke grunde der vejer tungest for dit publikum – ikke bare for dig selv.

5. Involver dit publikum ved at bruge storytelling.
Intet overbeviser så godt som en god fortælling.

6. Styr din stemmeføring.
Ligesom med dit kropssprog kan din stemmeføring stå i vejen for dit budskab, hvis du ikke arbejder med den.

7. Studér dine forbilleder.
Prøv at tænke på sidste gang, du blev overbevist af en oplægsholder eller en foredragsholder, og forsøg at kopiere deres præsentationsteknik.

8. Brug kun powerpoint, når det hjælper dit budskab på vej.
Hvis du bare bruger din powerpoint som dit manuskript, skulle du måske overveje at slukke skærmen og lade din personlige fremtræden skinne.

9. Ram din målgruppe ved at analysere situationen.
I præsentationsteknik er der ikke nogen one-size-fits-all-løsninger.

10. Skærp din præsentationsteknik med et kursus fra Rhetorica.
Vi har hjulpet alt fra ingeniører over bankrådgivere til topledere med at brænde igennem, og vi er mere end klar til at hjælpe dig og din organisation på vej også. Du kan få fat i ude til højre i kontakt-boksen.

Skab struktur med en indledning, der får dit publikum til at lytte, og en opsummering, der får dit publikum til at handle

Som foredragsholder er struktur et nøgleord. Hvis din struktur ikke er skarp, mister du troværdighed hos dit publikum. En god struktur kan samtidig hjælpe dig til at håndtere din nervøsitet, fordi du altid kan finde tilbage til den røde tråd i din præsentation. Der findes et hav af modeller, der kan hjælpe dig med at skabe gennemslagskraft. Der erf.eks. fisken (punintended), som består af en indledning, en hoveddel og en opsummering. Indledningen er hovedet, der ser dig i øjnene og skaber nærvær. Midten er kroppen, der fremviser dit argument og sætter streg under personlig fremtræden.Opsummeringen er som en hale, der svirper, når din konklusion skal få publikum til at handle og skabe den forandring, du drømmer om. På vores kursus i præsentationsteknik præsenterer vi dig for en række af disse modeller og viser dig, hvordan du kan give dem liv med den rette stemmeføring og et veloplagt kropssprog.

Death by powerpoint og hvordan du undgår det

Mange oplægsholdere starter deres forberedelse med at åbne en powerpoint og begynde at hælde tekst ned i den. Men alle har siddet på den anden side og lyttet til en taler, der læser op fra sine slides, og der er få ting, der suger energien ud af rummet hurtigere. Derfor arbejder vi med powerpoint på vores kursus i præsentationsteknik. Hvis du vil brænde igennem med dit budskab, bliver din powerpoint nødt til at være din hjælper og ikke din modstander, som det sker, når dit publikum begynder at læse frem for at lytte. Derfor skal vi have luget ud i tekstmængde, flyvende og forstyrrende grafik og uoverskuelige grafer. Keep it simple.

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med indsigt om nye trends og tendenser indenfor retorik og kommunikation

Kontakt os
close slider

    Kontakt os